Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2006

Υπερψηφίστηκε από τη γαλλική εθνοσυνέλευση ο νόμος για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ετσι!

Στριμώχτε την κι άλλο την Τουρκία να δείτε γέλια!

Μήπως παρατηρεί κανείς ότι αυτός ο νόμος (!!!) καταστρατηγεί το δικαίωμα στην έκφραση!

Μήπως επίσης παρατηρεί κανείς ότι αυτός ο νόμος ενισχύει τους εθνικισμούς!

Μήπως τέλος παρατηρεί κανείς ότι οι γαλλο-αρμένιοι είναι 500.000 και το 2007 η Γαλλία έχει Προεδρικές Εκλογές;

Μήπως παρατηρεί κανείς ότι οι Αρμένιοι της Τουρκίας ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ σε αυτόν τον νόμο;

Μήπως παρατηρεί κανείς το ρόλο της Δύσης (δήθεν για καλό σκοπό);

Είναι ΑΛΛΟ να υπερασπίζεσαι την ιστορία και ΑΛΛΟ να ψηφίζεις νόμους για να επιβάλλεις την ιστορία (που σου κάνει, για πολιτικούς λόγους, το κέφι!)

4 σχόλια:

Greg είπε...

Ίδιος νόμος έχει ψηφιστεί ήδη για το Εβραϊκό ολοκαύτωμα, όπως ξέρεις.

Διαφωνείς και γι' αυτόν ή είναι επιλεκτική η αγανάκτησή σου;

Για να σου δείξω την ειλικρίνια της ερώτησης μου κι' εγώ διαφωνώ με την ποινικοποίηση της ιστορικής αλήθειας για διαφορετικούς λόγους που δεν είναι του παρόντος.

Mantalena Parianos είπε...

Δίκιο έχεις σχετικά με την ελευθερία της γνώμης στη Γαλλία.

Στη γαλλική Βουλή όμως, εξήγησαν με ικανοποιητικό τρόπο και μάλλον δεν το είδες, ότι προχώρησαν στην ψήφιση αυτού του νόμου, ΕΠΕΙΔΗ στην Τουρκία ισχύει νόμος που ΤΙΜΩΡΕΙ όποιον μιλά για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Δεν το θεωρώ σωστό απ' τη μεριά των Γάλλων, αλλά ένα ηχηρό μύνημα.

Επίσης, να πω ότι την γενοκτονία των Αρμενίων έχουν αναγνωρίσει και στην Ολλανδία.

Η πολιτική είναι βρώμικο πράγμα, αλλά, αν η ηγεσία της Τουρκίας δεν ήταν αυτή που είναι, ίσως και οι Ευρωπαίοι να συμεριφέροντνα διαφορετικά. Στο κάτω κάτω, μην πας μακριά... κοιτα την Ελλαδίτσα τι είναι αναγκασμένη να κάνει για να τα έχει καλά με τη γείτονα...

ANemos είπε...

Αγανακτώ με οτιδήποτε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ή ΙΣΤΟΡΙΚΟ ποινικοποιείται!
Χωρίς να είμαι επιλεκτικός ως προς αυτό διότι «σήμερα αυτοί – αύριο εμείς».
Την ίδια αντίδραση είχα για την «Μαύρη Βίβλο του Κομμουνισμού» (χωρίς ουδέποτε να έχω αρνηθεί τα εγκλήματα που έχουν γίνει στο όνομά του).

Αυτά επί της αρχής.

Δύο επισημάνσεις ακόμη όμως:

1. Όταν θέλεις να επηρεάσεις (θετικά) μια κοινωνία έτσι ώστε να αλλάξει και να παραδεχτεί πολιτικά και ιστορικά σφάλματα που συνειδητά διαπράττει, ΔΕΝ την κολλάς στον τοίχο με ποινικούς νόμους. Διότι αυτό ίσα-ίσα την «σκληραίνει»… Είναι ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης…

2. Ακόμη και ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ – ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΑ καθεστώτα μπορεί να λένε ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ για την Ιστορία (π.χ. ο πρόεδρος του ΙΡΑΝ που αρνείται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων) όμως δεν ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ την παραδοχή ότι υπήρξε). Οι (φιλελεύθεροι) Γάλλοι δηλαδή πως το παίζουν;

3. Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων ΔΕΝ μπορεί ούτε αμφισβητηθεί ούτε να αναθεωρηθεί από κανέναν ΔΥΤΙΚΟ ή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ. Δεν έχει ανάγκη νόμων για να εμπεδωθεί στον αιώνα των άπαντα. Μην ξεχνάμε όμως ότι ένας επιπλέον από τους λόγους που δεν (κι ούτε πρόκειται ποτέ) να αμφισβητηθεί είναι διότι πρόκειται για ένα ενδο-ΔΥΤΙΚΟ ιστορικό ζήτημα. Δεν αφορά δηλαδή και άλλους πολιτισμούς (που δεν ενστερνίζονται τις Δυτικές αρχές και αξίες). Κι εδώ θέλει προσοχή σε σχέση με την αντιμετώπιση άλλων ιστορικών γεγονότων που φέρονται να ομοιάζουν με το ολοκάυτωμα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά διότι μας λείπουν πολλά στοιχεία αξιολόγησης… Πάντως με ΝΟΜΟΥΣ δεν λύνεις τους λογαριασμούς σου με την Ιστορία. Περιπλέκεις τα πράγματα!

Greg είπε...

Ορθόν! Όχι μόνο την Ιστορία ποινικοποιεί πλέον η εκσυγχρονιστική και Παγκοσμιοποιημένη Δύση αλλά και την φιλοσοφία και τη στάση ζωής και και ...

Για να αποδειχθεί όμως ότι όλα γίνονται για άλλους λόγους (εν προκειμένω για να μην μπει ποτέ η Τουρκία στην EU), μετά το πέρας του ψηφίσματος οι παρευρισκόμενοι βουλευτές ανεφώνησαν Vive la France!

Βαράμε το σαμάρι ν' ακούσει το γαϊδούρι...

Δεν έχουμε τις κοχόνες να το πούμε ευθέως!