Σάββατο, Ιουνίου 16, 2007

ΜΠΑΤΣΟΙ – ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ – ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ


Ετσι ήσαν!

Ετσι είναι τώρα!

Κι έτσι θα είναι πάντοτε!

Το πιο άθλιο, το πιο αλλοτριωμένο, το πιο εγκληματικό κομμάτι της κοινωνίας.

Χωρίς καμιά εξαίρεση. Εκπαιδευμένοι να εξευτελίζουν και να βασανίζουν. Από τον αρχηγό τους μέχρι τον τελευταίο τροχονόμο. (Αρκετά πια με τις «παπαριές» που θα πουν κάποιοι πως τάχα «ΑΥΤΟ το ρεμάλι είναι η εξαίρεση»! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ!)

Γράψανε οι :

Arxedia media , Shades , Τσοκ Τσοκ, jim_hellas, siteseein.gr, Rizobreaker, hint.gr, alekos, SPY, ΠΡΕΖΑ ΤV, Νικος Σμυρναιος, Λογοθέτης, nylon, monaxikoslikos, KIKO,

Αντιδράσεις των κομμάτων

«Η κυβέρνηση, έχει βαριά ευθύνη για την κομματικοποίηση της Αστυνομίας και τα φαινόμενα διάλυσης στους κόλπους της» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου. «Ο Έλληνας πολίτης, αισθάνεται απροστάτευτος στην πόλη και την ύπαιθρο. Το αίσθημα ασφαλείας έχει εκλείψει. Ταυτόχρονα, η ευνοιοκρατία των 'ημετέρων' αποχαλινώνει συμπεριφορές στους κόλπους της Αστυνομίας που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω.

»Προσθέτως, η ατιμωρησία αστυνομικών που ευθύνονται για βάναυσες παραβιάσεις δικαιωμάτων τύπου «ζαρντινιέρας», συμβάλει στην χωρίς συνέπειες επανάληψη αυτών των κρουσμάτων αυθαιρεσίας και αστυνομικής βίας. Η πολιτική και επιχειρησιακή ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, σε συνδυασμό με την επιχειρησιακή ανικανότητα της κομματικά διορισμένης ηγεσίας της Αστυνομίας, γεννά μείζον θέμα για την ασφάλεια του πολίτη. Οι ευθύνες του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Πολύδωρα και της κυβέρνησης είναι αυτονόητες και αυταπόδεικτες. Και ο κ. Καραμανλής, αντί να διαρρέει τη δυσαρέσκειά του, έχει ο ίδιος στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησής του» καταλήγει ο κ. Ευθυμίου.

To KKE με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «το περιστατικό με τον βασανισμό από την Ασφάλεια των δύο Αλβανόπουλων, που ήρθε στην επιφάνεια, δε φτάνει να προκαλεί αισθήματα οργής και αγανάκτησης, ούτε ξεπλένεται με τις όποιες τιμωρίες των βασανιστών. Το θέμα είναι βαθύτερο και βαθιά πολιτικό και δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Δείχνει το καθεστώς που επικρατεί στα Σώματα Ασφαλείας και τη διαπαιδαγώγηση των μελών τους, άρα αναδείχνει τις ευθύνες των κυβερνήσεων όλων των προηγούμενων χρόνων και της σημερινής της ΝΔ. Το ΚΚΕ καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός και καλεί τον λαό να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα».

«Εξεγείρεται κάθε δημοκρατική συνείδηση μπροστά στις σκηνές τύπου φυλακών 'Αμπού Γκράιμπ', που είδαν το φως στο Διαδίκτυο. Σκηνές βαρβαρότητας από βασανιστήρια σε βάρος ανηλίκων αλλοδαπών σε Αστυνομικό Τμήμα, που έχει γνωστό βεβαρημένο παρελθόν. Το κακό έχει παραγίνει. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναληφθούν. Τι περιμένει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για να παραιτηθεί;» δήλωσε από τον ΣΥΝ ο κ. Π.Τριγάζης.







7 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Κι ομως...ο Πολυδωρας γνωριζε απο το 2004 για συγκαλυψη ρατσιστικων περιστατικων ξυλοδαρμου απο τους μπατσους της Ομονοιας...
Σε λιγες ωρες και οι αποδειξεις...

J95 είπε...

Κοίτα από το "αυτό το ρεμάλι δεν ειναι η εξαίρεση" μέχρι το "είναι όλοι έτσι μέχρι τον τελευταίο τροχονόμο" η απόσταση είναι χαώδης.

ANemos είπε...

Πόσο χαώδης;

Και ως πότε θα μιλάμε με το φλυτζανάκι του τσαγιού στα γόνατα σαν γεροντοκόρες αγγλίδες;

Σεμνά, ταπεινά, με φλέγμα με τα "σεις και με τα σας"; Με τα "ναι μεν αλλά", με τα πολιτικά ορθά "όχι δεν είναι όλοι έτσι".

Ε, λοιπόν έτσι είναι!

Λακέδες, ρουφιάνοι, βασανιστές, κουμπουροφόροι, λούμπεν... Εκπαιδευμένοι για τραμπουκισμούς και για ειπράξεις και όχι για να υπηρετούν το σύνολο.

J95 είπε...

Δεν είναι θέμα πολιτικής ορθότητας, είναι θέμα σκέτης ορθότητας.

Π.χ. το να λέμε τον τελευταίο τροχονόμο "πιο άθλιο πιο αλλοτριωμένο και πιο εγκληματικό κομμάτι της κοινωνίας" είναι κάπως υπερβολικό.

Π.χ. (2) η συμπεριφορά των μπάτσων (όπως και όλων σχεδόν των επαγγελμάτων) *στην πράξη* έχει τόση σχέση με την εκπαίδευσή τους όση η συμπεριφορά ενός στρατού κατοχής με τις παρελάσεις του.

Π.χ. (3 και σημαντικότερο) το σύνολο σε περίπτωση που δεν το έχεις προσέξει, και ιδιαίτερα στην πόλη σου, αποτελείται σε τραγικά μεγάλο ποσοστό από ξενοπανικόβλητους (όχι απλά ξενοφοβους) κωλόγερους νοικοκυραίους που αισθάνονται ότι υπηρετούνται μια χαρούλα από κάτι τέτοια σκηνικά.

J95 είπε...

Πάνω στο (3), θα παραθέσω ενδεικτικά απόψεις από ένα φόρουμ:

1:
Καλα ας ζούσαμε σε καμμιά Αμερική που θα τα είχαν σαπίσει στο ξύλο ή και σκοτώσει και θα τους έβαζαν και κανένα πιστόλι στο χέρι και μετά συζητάμε.

Δυστυχώς εδώ ο κακόμοιρος αστυφύλακας πρώτα πρέπει να τον σκωτόσουν και μετά να πυροβολήσει.
Γιατί αν δεν πεθάνει και έχει προλάβει να σκοτώσει αυτός πρώτος τγη βγάζει στο Κορυδαλλό αφού μετά οι πασίγνωστοι δημοσιογραφίσκοι θα κάνουν εκπομπές επί εκπομπών για να δικαιωθεί το άμοιρο παληκάρι που δεν πρόλαβε να σκοτώσει τον αστυφύλακα αλλα τον πρόλαβε ο αστυφύλακας.

Ας προσπαθήσουν να διαφύγουν και από μπλόκο στην Αμερική και τα λέμε.

Εδώ αυτός που πήγε να διαφύγει και την έφαγε είναι και ήρωας και ο αστυνομικός εγκληματίας.

2:
τελικά όπως είδα το βιντεάκι μάλλον προσπάθεια σωφρονισμού ήταν.
το ότι τους υποχρέωσε να λένε "είμαι μαλάκας που πήγα να κλέψω τη γυναικούλα" το αποδεικνύει.
εντάξει 2 κλεφτες έφαγαν 10 σφαλιάρες.
σιγά το πράγμα...

3:
Τώρα βγήκα έξω και όλη η γειτονιά ανάβει κεράκια στην εκκλησία για τον αστυνόμο.

4:
τελος των παντων θα προτιμουσα
σκληρη αστυνομια και λιγοστη εγκληματικοτητα
αλλα στην ελλαδα ζουμε
ο υπουργος φοβηθηκε ενα βιντεο

5:
Είμαι λίγο διχασμένη ομολογώ..για να σχολιάσω και το "ηθικό" του θέματος..Φυσικά και δεν υποστηρίζω τέτοιες συμπεριφορές..Αλλά μήπως
λέω εγώ η αφελής τέτοια βίντεο μια στις τόσες..έχουν σκοπό τον..παραδειγματισμό και μόνο?ίσως και με την έννοια του...εκφοβισμού αν
θέλετε??
Γιατί είπαμε ότι αυτός ο κόσμος,δεν είναι καθόλου μα καθόλου αγγελικά
πλασμένος...

6:
Κι επαναλαμβάνω . . .

ΓΙΑΤΙ όλες οι . . . «σφαλιάρες» ακούγονται καρμπόν . . . ; ;

7:
Οταν βλεπεις το βιντεο σου ερχεται λιγο ασχημο,οταν ακους ομως τους διαλογους λες να αγιασει το χερι του.
Αληθεια οι αναρχικοι εχουν ρουφιανους μεσα στην Αστυνομια?

8:
"είμαι μαλάκας που πήγα να κλέψω τη γυναικούλα"

10 φάπες μαζί με αυτή τη φράση για να θυμούνται ότι οι μαλακίες πληρώνονται.
φοβερό βασανιστήριο λέμε...

εξευτελίστηκαν λέει οι κλεφτες.
έχουν τιμή και υπόληψη οι κλεφτες που χτυπάνε γυναίκες ;
από ποτε οι ξεφτιλισμένοι έχουν τιμή για να τη χάσουν μετά από 10 φάπες ;

----

IOW δεν νομίζω πως είναι το πιο αλλοτριωμένο κομμάτι της κοινωνίας. Είναι εκείνο το κομμάτι μιας αλλοτριωμένης κοινωνίας που έχει επιπλέον τη θεσμική δυνατότητα να ασκεί βία.

J95 είπε...

...αν και εδώ που τα λέμε η λέξη "αλλοτρίωση" προϋποθέτει ότι προϋπήρχε κάτι αξιόλογο που αλλοτριώθηκε, πράγμα που δεν το πιστεύω καθόλου.

ANemos είπε...

"Είναι εκείνο το κομμάτι μιας αλλοτριωμένης κοινωνίας που έχει επιπλέον τη θεσμική δυνατότητα να ασκεί βία."

Η φράση αυτή καλύπτει τα πάντα! Τους δίνεται αυτή η θεσμική δυνατότητα για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.