Τετάρτη, Ιανουαρίου 05, 2005

Ανθρωπιστική τεχνολογίαΦιλανθρωπικό ίδρυμα ετοιμάζεται να δημιουργήσει το Google

04/01/05 14:19Νέα ΥόρκηΗ Google Inc. σκοπέυει να ιδρύσει εντός του 2006 το «Ίδρυμα Google», έναν φιλανθρωπικό οργανισμό στον οποίο θα διατεθεί το 1% των μετοχών και των κερδών της εταιρείας.
Η δημιουργία του ιδρύματος «θα είναι μια από τις κύριες δραστηριότητες στις οποίες θα εστιαστεί η εταιρεία το 2005» δήλωσε στο CNet.com η Σίντι ΜακΚάφρι, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου μάρκετινγκ της Google και θα εργαστεί τώρα για το ίδρυμα.
Η ΜακΚάφρι δήλωσε πάντως ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να συζητήσει τι φιλανθρωπικές δραστηριότητες ή σκοπούς θα υποστηρίζει το ίδρυμα.
Η σύσταση του ιδρύματος περιλαμβανόταν στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας όπως δημοσιεύτηκαν τον Απρίλιο του 2004 στο «βιβλίο οδηγιών χρήσης» που δόθηκε στους μετόχους της Google Inc.
Πολλές ακόμα εταιρείες υψηλής τεχνολογίας ίδρυσαν φιλανθρωπικούς οργανισμούς με τα υπέρογκα κέρδη της δεκαετίας του 1990. Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, του μεγιστάνα της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, είναι σήμερα ένα από τα πλουσιότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα του κόσμου, ενώ τα ιδρύματα του eBay και της έχουν ήδη συγκεντρώσει 100.000 δολάρια για τα θύματα του τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία.Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr,στη διεύθυνση
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=591252&lngDtrID=252

Δεν υπάρχουν σχόλια: